www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 06.12.2016.

За мање од две године, запослено 3.200 здравствених радника

У Србији је за мање од две године запослено 3.200 здравствених радника, од тога 1.400 лекара, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

 

Према његовим речима, јуче је расписан конкурс за запошљавање 50 медицинских сестара у Клиничком центру Ниш, и то 25 на неодређено и 25 на одређено време.

 

Говорећи о изградњи Клиничког центра Ниш, Лончар је навео да 2012. године ништа није било урађено, а да је део новца за изградњу био потрошен без икаквог оправдања, јер су сву рокови у уговору са Европском банком били пробијени.

 

"До 2012. године је требало, не да буде завршен, него да се реконструише. То је истина. Затекли смо на месту где је требало да се гради Клинички центар Ниш у једном језеру, у једној бари. Нашли смо ту документацију, исправили и КЦ Ниш ће у марту, априлу бити усељен", рекао је Лончар у скупштини.

 

Он је додао да је влада одвојила преко 2,2 милијарде динара за најсавременију опрему у њему.

 

"У нишкој Кардиохирургији коју смо 2012. године затекли у корову, данас се ради преко 300 операција годишње", рекао је Лончар.

 

Министар здравља каже да је Клинички центар Ниш добио магнетну резонанцу, два апарата за зрачење, те да се очекује да у наредних неколико месеци нема листе чекања за зрачење, док је листа чекања за магнетну резонанцу већ смањена.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана