Општa болницa Пирот

На основу члана 7. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина и јединице локалне смоуправе (Сл. Гласник РС бр. 96/2019 и 58/2020 Анекс I), овлашћења из члана 23. Статута Опште болнице Пирот и Одлуке директора Опште болнице Пирот број 03-1385-1/Р  од  12.06.2024. године  расписује се:  

 

О Г Л А С

 

 

За пријем у радни однос на одређено време са пуним радним временом до 31.08.2024. године због повећаног побима посла за следеће радно место:

 

  1. Виши нутрициониста за рад у Одељењу исхране - 1 извршилац

            Поред општих услова за заснивање радног односа утврђених Законом, кандидати треба да испуњавају и следеће посебне услове:
 

Стручна спрема / образовање

-на струковним студијама првог степена (основне струковне/академске студије) по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године;

-на основним студијама у трајању од најмање две године, по пропису који је уређивало високо образовање до 10. септембра 2005. године

Додатна зања/ испити/ радно искуство

-стручни испит;

-лиценца;

-најмање  шест месеци радног искуства у наведеном звању

 

Опис посла:

Израђује план исхране у складу са нутритивни вредностима хране и здравственим стањем пацијента и прати сиходе прописаних дијета;пружа савете пацијентима и спроводи здравствено васпитни рад;врши промоцију здравих стилова и навика у исхрани; спроводи активности стручног усавршавања у области дијететике; планира и израђује дневни план за набавку животних намирница; врши контролу пријема животних намирница (органолептичка контрола), деклерације и атести; даје налог кухињи за припрему одређене врсте и броја оброка и магацину за требовање дневне количине намирница; врши квантитативну и квалитативну анализу оброка; врши планирање, организује и контролу процеса рада у производним/дистрибутивним кухињама; учествује у контроли спровођења санитарно-хигијенских просторија, опреме, особља и инвентара кухиње, израђује недељни/дневни јеловник као и дијете по дијететској шеми (на основу дневних извештаја о броју хоспитализованих пацијената и врсти дијете); активно свакодневно учествује у дневним визитама хоспитализованих пацијената и на основу  патологије планира израду оброка; ради у саветовалишту за исхрану са пацијентима упућених из установа примарног и секундарног нивоа који захтевају посебан дијететско нутритивни режим исхране (по налогу лекара одговарајуће специјалности);спроводи едукативни рад са пацијентима (сесије/радионице) онколошких пацијената, дијабетичара, нефролошких пацијената, транспланираних пацијената; континуирано ради на изради и унапређењу нових норматива и препорука у систему исхране у циљу побољшања исхране у болницама.

Обавља и друге послове који су сродни са предвиђеним пословима.

За свој рад одговоран је шефу одељења и начелнику службе.

  

Као доказ о испуњености услова кандидати су дужни да доставе:

 - пријаву на оглас са кратком биографијом, бројем телефона и адресом,

 - фотокопију личне карте,

 - фотокопију дипломе о стеченој стручној спреми,

 - фотокопију уверења о положеном стручном испиту,

 - фотокопију лиценце.

 

Оглас је објављен на Web сајту Опште болнице Пирот, на Web сајту Министарства здравља и  на огласној табли Националне службе за запошљавање- филијала Пирот.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања огласа на Web сајту Министарства здравља.

            Пријаве се предају у затвореној коверти у писарници Опште болнице Пирот или поштом  на адресу Општа болница Пирот, ул. Војводе Момчила бб, са назнаком «ОГЛАС са назнаком за које радно место».

Пријавом на оглас кандидат  даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе.
            Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање.                                                                                                                 Кандидати који испуњавају услове из огласа биће позвани на разговор ради пружања додатних података који могу бити важни за одлуку о пријему (предходно искуство у раду, просечна оцена у току школовања, додатно образовање или оспособљености, дужина трајања школовања...)

            Коначну одлуку о избору кандидата који ће бити примљени у радни однос доноси в.д. директора.

 

 

В.Д.ДИРЕКТОРА

ОПШТЕ БОЛНИЦЕ ПИРОТ

др Момчило Бојкић